Wednesday, December 16, 2009

επιτέλους κάτι αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε...

Μήπως εκεί που κατασκεύαζονται οι Νόμοι επικρατεί η Ιαβέριος κατεύθυνση!

Σε όλα αυτά˙ τα τόσα πολλά, που είπε εχθές το βράδυ, στον χαριέστατο κο Πρετεντέρη, ο κύριος Μητσοτάκης, που ούτε λίγο ούτε πολύ ό ίδιος, με το γνωστό ύπουλο τρόπο της έμμεσης προπαγάνδας του, κόντεψε να μας γεμίσει με ενοχές όλους μας τους Έλληνες, ως υπερκαταναλωτικά τέρατα που δεν φειδόμαστε την μοίρα των νεώτερων γενιών˙ ενδιαφέρουσα απάντηση αποτελούν κάποιες επισημάνσεις από το άρθρο του σημερινού ριζοσπάστη, που δεν θα μας κάνει κακό αν τις διαβάσουμε:
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Με την ξεκάθαρη θέση ότι γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η ίδια η λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και όχι τα υπαρκτά ζητήματα της διαφθοράς, το ΚΚΕ συμμετείχε στη χτεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα τη διαφθορά και τη διαφάνεια. Όπως είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει το ΚΚΕ, τίποτα ουσιαστικό δεν προέκυψε για τα λαϊκά στρώματα από τη χτεσινή σύσκεψη. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των κομμάτων αντανακλούν τη στρατηγική τους, είναι λίγο έως πολύ διατυπωμένες αρκετές φορές και από αυτή την άποψη, τίποτα πραγματικά καινούριο δεν ακούστηκε. Εκ μέρους του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και πως η κυβέρνηση έχει αντιλαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση, στο οποίο το ΚΚΕ δεν πρόκειται να προσφέρει καμιά συναίνεση. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ, χωρίς να παραγνωρίζει τα υπαρκτά σκάνδαλα, επικεντρώνει στα πραγματικά προβλήματα του λαού. Παράλληλα, κατέθεσε σειρά προτάσεων και μέτρων που χτυπάνε στην καρδία της την καπιταλιστική κερδοφορία και ξεσκεπάζουν -στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό- την πολιτική της διαπλοκής του κράτους με τις επιχειρήσεις σαν το βασικό θερμοκήπιο όπου εκκολάπτεται η διαφθορά.
Ανάμεσα σε άλλα, το ΚΚΕ ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να καταργηθεί το φορολογικό απόρρητο παντού, να φορολογείται το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε σε μεγάλα και υπαρκτά σκάνδαλα σε βάρος του λαού, όπως τα χρέη τραπεζών και κυβερνήσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία, η διασπάθιση των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο, οι οφειλές του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η βουλευτική σύνταξη κ.ά.
Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως το Κόμμα δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν τα ονόματα των χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών από τα λαϊκά στρώματα που το ενισχύουν από το υστέρημά τους, ενώ σε ό,τι αφορά το νέο εκλογικό νόμο ξανάβαλε τη θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική και λίστα. Τις θέσεις που το ΚΚΕ παρουσίασε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τη στάση του Κόμματος απέναντι στις απόψεις που διατυπώθηκαν, παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή, αμέσως μετά τη σύσκεψη. Την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τις ερωταπαντήσεις με τους δημοσιογράφους καταγράφει ο σημερινός «Ρ».

Ένα μικρό παράδειγμα στην πρώτη παράγραφο των υποσημειώσεων μου αποτελούν οι νόμοι του σημερινού συστήματος, που στην Πάτρα προ έτους πρωτοδίκως κρίθηκε σκάνδαλο κατά όλων των ασφαλιστικών ταμείων με 13ετη φυλάκιση των υπευθύνων, αλλά με αναστολή! Αν όλο το σύστημα δεν όζει, τότε πράγματι βρωμάμε όλοι μας!

Επίσης για να αποδώσω τα του καίσαρος τω καίσαρι, αναρωτιέμαι τι φοβάται το Κ.Κ.Ε; Αν είναι και δώσει τα ονόματα των δωρητών του, δεν νομίζω ότι θα μπουν φυλακή, γιατί αν πράγματι μπουν και είναι τίμιοι, τότε θα 'χει μπεί πριν απ' αυτούς και πάλι όλος ο λαός πίσω απ' τα κάγκελα. Κι εδώ η αδιαφάνεια κι ο εξ' αυτής διασυρμός δεν ωφελεί κανένα.

άγγελος κότσαρης

No comments: